Właśnie jemy pyszną pizzę u znajomych w Radwanicach i stwierdziliśmy, że jutro sami taką robimy...
Pizza a la Karola
2 łyzki cukru
1 łyżka drożdży (instant sypkie w woreczku zielonym niemieckiego doktora)
1/4 szklanki ciepłej wody
> wymieszać i na kaloryfer aż się spieni
> miski z 3-3,5 szklanki mąki tortowej i wyrabiać aż będzie spręzyste
> pod ścierkę i niech rośnie (aż jest x2)
> wyrobić jeszcze raz
> rozwałkować i na natłuszczoną blachę
koncentrat pomidowory rozrobić z wodą + przyprawy (oregano, pieprz, czosnek, ...)
posmarować + kukurydza z puszki, szynka, ser, pieczarki...
> 200'C, tylko termo-obieg (na 15-20 min.)
SMACZNE...go!
niedziela, grudnia 03, 2006
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz